Márkakereskedés hírek

A Hyundai bemutatta a vadonatúj IONIQ 6 formavilágát

A Hyundai Motor ma hivatalosan is bemutatta a várva várt IONIQ 6 áramvonalas és időtlen formavilágát, amely a vállalat tisztán elektromos IONIQ modellcsaládjának második modelljeként júliusban tartja világpermierjét.

A Hyundai elektromos Prophecy tanulmánya által ihletett IONIQ 6 modellt letisztult, egyszerű vonalak és tiszta aerodinamikai forma jellemzi, amelyet a Hyundai formatervezői Érzelmi Hatékonyságnak neveznek. Az IONIQ 6 tipológiája és körültekintően kialakított belső tere az elektromos mobilitás új korszakának sziluettjét testesíti meg, míg az Etikai Egyediség átfogó dizájntémája a Hyundai vevőközpontú elkötelezettségét tükrözi az energiahatékonyság és a környezeti felelősségvállalás iránt.

„Az IONIQ 6 összeköti a funkcionalitás érzelmi konvergenciáját az esztétikával” – mondta SangYup Lee, ügyvezető alelnök és a Hyundai Design Center vezetője. „A jellegzetes, áramvonalas kialakítás a mérnökök és a formatervezők szoros együttműködésének eredménye, amelynek középpontjában a részletekre iránti megszállott figyelem és az ügyfélközpontú értékek állnak. Az IONIQ 6-ot azért hoztuk létre, mert egy olyan teret tartottunk szem előtt, amely mindenki számára személyre szabott helyet kínál."

Az IONIQ 6 egyediségét az energiahatékonyság és a fenntartható anyaghasználat révén éri el. Az IONIQ 6 kialakítása már az alapoktól kezdve emberközpontú volt, a belső teret a külső formával egyidejűleg fejlesztették. Erőfeszítéseket tettek a belső tér első és hátsó részének maximalizálására és optimalizálására, ami egyedi, áramvonalasabb sziluettet és tágas belső teret eredményezett.

A díjnyertes IONIQ 5 crossoverhez hasonlóan az IONIQ 6 is a Hyundai Look formatervezési stratégiáját valósítja meg, amely minden modellnek olyan egyedi megjelenést kölcsönöz, mint a sakkfigurák a táblán. Az ügyfélközpontú irányvonalat követve a Hyundai a változatos életstílusokat szem előtt tartva tervez, nem pedig egy olyan stílust erőltet, amely mindenhez illeszkedik.

Az IONIQ 6 egy áramvonalas villanyautó, amely az Érzelmi Hatékonyság gondolatát valósítja meg azáltal, hogy a vásárló esztétikai és funkcionális igényeit egyszerre elégíti ki. Az aerodinamikailag megformált sziluett egyszerű, mégis érzéki ívekkel új tipológiát kínál az elektromos járművek mobilitási korszakához.

Az IONIQ 6 légellenállási együtthatója rendkívül alacsony, mindössze 0,21, ehhez hozzájárul az alacsony orr, az aktív első légterelők és az opcionális vékony digitális oldalsó tükrök. Az IONIQ 6 irigylésre méltó légellenállási adottságait tovább segíti az elliptikus, szárnyas légterelő, az enyhe csónakalakú hátsó szerkezet és a hátsó lökhárító mindkét oldalán elválasztó elemek. A jobb légellenállás elérésére való törekvés még az autó alatt a futómű teljes burkolatán, az optimalizált légterelőkön és a csökkentett kerékív-réseken is megmutatkozik. Az IONIQ 6 több mint 700 paraméteres pixelt is integrált különböző helyeken, például a fényszórókban, a hátsó lámpákban, az első szenzorokban, a szellőzők díszítésében és a középkonzol kijelzőjében azért, hogy megerősítse az IONIQ márka identitását az járműben.

A hátsó szárny Parametrikus Pixel Féklámpája (Parametric Pixel High-Mounted Stop Lamp – HMSL) szemet gyönyörködtető fényáradatot bocsát ki, ha a vezető benyomja a fékpedált. Az IONIQ 6 egyediségének további kiemelése érdekében az újratervezett Hyundai „H” jelvényt a jármű elején és hátulján helyezték el.

Az IONIQ 6 gubószerű belső tere kényelmes búvóhelyként és személyes térként is szolgál, tele praktikus funkciókkal és fenntartható anyagokkal azért, hogy elősegítse a tudatos, környezetbarát mobilitási élményt és életmódot. A Hyundai Motor Group elektromos moduláris platformja (E-GMP) lehetővé tette a tervezők számára, hogy elöl és hátul is elnyújtsák a belső teret, hogy optimalizált lábteret és tágasságot teremtsenek, amely lehetővé teszi az utasok számára, hogy kényelmesen elhelyezkedhessenek a járműben. A platform teljesen sík padlót is lehetővé tett, ami növeli az autó kiterjedtségét.

A felhasználó-központú belső felépítést jól példázza az ergonomikus kialakítású vezérlőegység, amely központi helyen került elhelyezésre, hogy csökkentse a figyelem elterelését és ösztönözze a biztonságos, intuitív vezetést. A moduláris érintőképernyős műszerfal egy 12 colos, teljes érintőképernyős infotainment kijelzőt és ugyanekkora digitális műszeregységet tartalmaz. A híd típusú középkonzol kényelmes és bőséges tárolási lehetőséget biztosít az autóban.

A kétszínű hangulatvilágítás általános megvilágítást biztosít éjszaka az IONIQ 6 belső terében. A felhasználók 64 féle szín és hat kettős színtéma közül választhatnak, amelyeket színszakértők fejlesztettek ki azért, hogy a vezetők és az utasok nyugodtan és kényelmesen érezzék magukat. A kormánykeréken található 4 pontos interaktív pixel lámpák könnyű kommunikációt tesznek lehetővé a vezető és a jármű között. Az első ajtók gombjainak eltávolítása több teret és még több tárolóhelyet biztosított. Az átlátszó díszítések a műszerfalon, az ajtó tárolózsebén és a konzol alsó borításán tovább hangsúlyozzák a tágasság és az egyediség érzését.

Az IONIQ 6 belső terét is fenntartható anyagok és színek díszítik. A felszereltségi szinttől függően ezek közé tartozik a környezetbarát bőrülések, újrahasznosított PET ülésszövet, bio TPO bőr a műszerfalon, bio PET szövet a tetőkárpiton, növényi olajokból származó biofesték az ajtókban és újrahasznosított horgászháló a szőnyegekben – ez utóbbi elsőként az IONIQ márkánál jelenik meg.

Az IONIQ 6 részletes világpremierje júliusban lesz, amikor a Hyundai bemutatja a modell teljes specifikációját, beleértve az elektromos Streamliner modern funkcióit és a fejlett technológiáit.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre