Márkakereskedés hírek

610 kilométeres hatótávval megérkezett az IONIQ 6

A Hyundai Motor egy digitális világpremier keretében mutatta be az IONIQ 6 Elektromos Streamliner modelljét, amely fejlett technológiáival, személyre szabott terével és funkcióival, valamint kiterjesztett hatótávjával újradefiniálja az elektromos mobilitás határait.

Az IONIQ 6 becsült elektromos hatótávolsága (WLTP szabvány szerint) meghaladja a 610 km-t, valamint a Hyundai Motor Group által kifejlesztett E-GMP moduláris platformnak köszönhetően ultragyors, 400/800 V-os töltést is lehetővé tesz. Emellett az új modell rendelkezik a Hyundai eddigi leginkább áramvonalas stílusával és egy sor olyan funkcióval, mint a kétszínű kettős hangulatvilágítás, a Speed Sync világításrendszer, az elektromos járműteljesítmény-hangolása és az aktív elektromos hangtervezés (e-ASD), amelyek mind az elektromos mobilitás élményét fokozzák.

„Az IONIQ 6 a következő ambiciózus lépés a Hyundai Motor villamosításra átállásának felgyorsítására és az elektromos járművek világában vezető pozícióra lépéshez” – mondta Jaehoon Chang, a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója. „Az IONIQ 6 elektromos Streamliner minden téren optimalizálva egyedülálló és jellegzetes élményt nyújt a vezetők és az utasok számára azért, hogy az elektromos mobilitást újradefiniálja."

Az IONIQ 6 az E-GMP előnyeit kihasználva rendkívül hosszú, 2 950 mm-es tengelytávot biztosít, amelyet 18 vagy 20 colos kerekek támogatnak. Az autó lenyűgöző, 4 855 mm-es teljes hosszával, 1 880 mm-es szélességével és 1 495 mm-es magasságával jellegzetesen karcsú és stílusos megjelenést kölcsönöz a hasonló elektromos járművek között.

„Az IONIQ 6-ot úgy tervezték és fejlesztették, hogy élettérként észrevétlenül javítsa hétköznapjainkat” – mondta Thomas Schemera, ügyvezető alelnök, globális marketing vezérigazgató és a Hyundai Motor ügyfélélmény-részlegének vezetője. „Az innovatív belső teret aprólékosan úgy alakították ki, mint egy gubószerű személyes teret, amelyet a legújabb technológiákkal egészítettek ki, hogy biztonságos, szórakoztató és stresszmentes vezetési környezetet teremtsenek. A tágas belső tér, amelynek középpontjában a fenntarthatóság és a használhatóság áll, összhangban ügyfeleink értékeivel ismét előrelépést jelent az elektromos járművek között."

Az IONIQ 6 belsejét kifejezetten úgy fejlesztették, hogy kényelmes és személyre szabott búvóhelyként szolgáljon. A kettős hangulatfény a 64 színe és a hat előre kiválasztott témája közül választva lehetővé teszi a vezető számára, hogy személyre szabja az utastér megjelenését és hangulatát, míg a Speed Sync világítás üzemmód a belső fényerő a jármű sebessége alapján történő változtatásával érzelmeket generál a vezetési élményhez.

A feláras Relaxációs komfort funkció az első ülés dőlésszögének egyszerű beállításával segíti a szabadidő kényelmes eltöltését. Ráadásul az autó minden ülése kifejezetten a tisztán elektromos modellekhez készült és hozzávetőleg 30 százalékkal vékonyabb, mint a többi hagyományos modellé, így több helyet biztosítanak az utasoknak. Négy USB-C és egy USB-A port is rendelkezésre áll az ügyfelek kényelmének fokozása érdekében.

Az IONIQ 6 személyre szabott vezetési élményét tovább fokozza az elektromos járműteljesítmény-hangolás rendszer, amely lehetővé teszi a vezető számára, hogy szabadon állítsa a kormányerőt, a motor teljesítményét, a gázpedál érzékenységét és a hajtáslánc üzemmódját. A járművezetők számos különböző kombinációt hozhatnak létre néhány gombnyomással, hogy a jármű viselkedése egyéni igényeiknek megfeleljen. Az IONIQ 6 e-ASD aktív elektromos hangtervezés technológiája pedig izgalmasabbá és emberbarátibbá teszi az elektromos járműveket. Az utastérben hallható űrhajószerű hangzás mellett a hangtextúra a jármű vezetési állapotától függően változik.

„Az IONIQ 6 a funkcionalitás és az esztétika érzelmi konvergenciáját kapcsolja össze. A jellegzetes, áramvonalas kialakítás a mérnökök és a tervezők szoros együttműködésének eredménye, amelynek középpontjában a részletekre való megszállott figyelem és az ügyfélközpontú értékek állnak. Az IONIQ 6-ot figyelmes selyemgubóként hoztuk létre, amely mindenki számára személyre szabott helyet kínál" – tette hozzá Sang-yup Lee, ügyvezető alelnök és a Hyundai Design Center vezetője.

Az IONIQ 6 számos hajtómotorral és akkumulátorcsomaggal kapható azért, hogy minden vásárló igényeinek megfeleljen. A nagy hatótávolságú, 77,4 kWh-s akkumulátor kétféle villanymotorral párosítható, vagy hátsókerék-meghajtású (RWD) vagy összkerékhajtású (AWD) verzióban. A csúcskategóriás duálmotoros AWD opció 239 kW (325 LE) kombinált teljesítményt és 605 Nm nyomatékot biztosít. Ez a konfiguráció nulláról száz km/órára 5,1 másodperc alatt gyorsul. Az IONIQ 6 emellett lenyűgöző energiafogyasztási rátával is büszkélkedhet. A WLTP szerint az 53 kWh-s alap akkumulátorverzió energiafogyasztása 18 colos gumiabronccsal és hátsókerekes motorral 14 kWh/100 km alatt marad. Ezzel az IONIQ 6 az egyik leginkább energiatakarékos jármű a piacon.

Az IONIQ 6 E-GMP architektúrája a 400 V-os és a 800 V-os töltési infrastruktúrát is támogatja, alapkivitelben 800 V-os töltéssel; a 400 V-os töltéshez is további felszerelések vagy adapterek nélkül is alkalmazkodik. Egy 350 kW-os ultragyors töltőoszlopról az IONIQ 6 mindössze 18 perc alatt képes 10 százalékról 80 százalékra feltölteni. Csakúgy, mint az IONIQ 5, az IONIQ 6 is innovatív V2L töltési funkciót biztosít, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy bármilyen elektromos eszközt töltsenek – ideálissá téve a modellt az áramellátáshoz áramszünet, kempingezés vagy szabadtéri projektek során. A V2L egy tartozékadapterrel működik, amelyet a külső töltőportba kell helyezni. A külső konnektor mellett a hátsó üléssor alatt is található egy második csatlakozó a laptopok, telefonok és egyéb eszközök töltésére.

Az IONIQ 6 moduláris érintőképernyős műszerfala egy 12 colos, teljes érintőképernyős infotainment kijelzőt és egy 12 colos digitális műszeregységet is magában foglal, amely a továbbfejlesztett digitális felhasználói élmény érdekében fejlett technológiákat tartalmaz és az igényeiknek megfelelően testreszabható. Az IONIQ 6 infotainment rendszere valós idejű utazási térképet biztosít az aktuális töltöttségi állapot alapján. A rendszerhez csatlakoztatott szolgáltatások is a legjobb útvonal keresését és megtervezését segítik annak érdekében, hogy a megtervezett útvonal mentén mindig legyen töltőállomás.

Az IONIQ 6 a Hyundai SmartSense következő szintű fejlett vezetéstámogató rendszerével van felszerelve, amely biztosítja a biztonságot és a kényelmet az úton. Az Autópályás Vezetéstámogató 2 (HDA 2) segít a beállított távolságot és sebességet fenntartani az elöl haladó járműtől autópályán és segít a sáv közepéhez igazítani a járművet haladás közben még akkor is, ha az autó egy kanyarban van. Abban az esetben, ha egy oldalról érkező jármű nagyon közel halad el, segít a jármű útvonalának igazításában azért, hogy ne legyen veszélyben. Ha az autó egy bizonyos sebesség felett halad, a kormányt megfogva és az irányjelzőt bekapcsolva a rendszer automatikusan a jelzett irányba vált sávot.

A HDA 2 rendszer mellett az IONIQ 6 rendelkezik Intelligens sebességtartó automatikával (SCC), amely arra is képes, hogy a rendszer kikapcsolt állapotában megtanulja a vezető stílusát, így amikor az SCC újra aktív állapotba kerül, az intelligens sebességtartó a megtanult vezetési stílust fogja leutánozni. Ezen túlmenően a modellben frontális ütközéselkerülő rendszer (FCA), de akár Kereszteződésben történő kanyarodás során ütközésre figyelmeztető rendszer, amely kereszteződésen áthaladva l a balról vagy jobbról szembejövő járművekkel való ütközés veszélyére figyelmeztethet és automatikusan segíti a vészfékezést. Menet közben pedig, ha fennáll egy gyalogossal való ütközés veszélye részben a jármű tervezett útjában, automatikusan segíti az elkerülő kormányzást. Emellett még számtalan olyan biztonsági funkció is elérhető, amely az utasok, illetve a jármű biztonságát védi.

Az IONIQ 6 a Hyundai első olyan modellje, amely az OTA (Over-the-Air) szoftverfrissítési funkciót kínálja különféle funkcióihoz. Ez a technológia lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy a jármű elektromos eszközeit, beleértve az autonóm vezetésre, az akkumulátorra és egyebekre vonatkozó funkcióit frissítsék azért, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb vezetési élményben részesüljenek. A járművezetők az OTA funkcióval frissíthetik a térképeket és a médiaszoftvert is.

A 12 féle külső és négyféle belső színösszeállításban elérhető új Hyundai IONIQ 6 szériagyártását a tervek szerint 2022 harmadik negyedévében kezdik meg, míg a piaci bevezetés ütemtervét később hozzák nyilvánosságra.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre