Márkakereskedés hírek

2025-ig tucatnyi új Hyundai és Kia villanyautó érkezik

A dél-koreai Hyundai csoport fejlesztési igazgatója, Albert Biermann egy interjúban megerősítette, hogy az évtized közepéig megjelenő 12 új villanyautó mellett az évtized végére szilárdtest-akkuval felszerelt elektromos autót kívánnak bemutatni.

A Hyundai Motor Group két autógyártó vállalataként a Hyundai és a Kia vállalatok összesen 12 vadonatúj elektromos modellt kívánnak 2025-ig bevezetni, amely mellett 2030-ig egy szilárdtest-akkukkal felszerelt villanyautóval bővítik kínálatukat azért, hogy további egy évtizeddel később, 2040-re már a globális villanyautó-piac 10 százalékát tudják birtokolni.

Biermann még 2015-ben a BMW M részlegének vezetői pozícióját hagyta ott a koreai vállalatért, ahol első megbízatása a Hyundai nagyteljesítményű N sportmárkájának felépítéséről szólt. Ennek keretében a koreai autógyártó 2018-ban bemutatta az i30 N modellt, amit a Veloster N és az i30 Fastback N modellek követtek. Biermann, aki mára a teljes Hyundai Motor Group termékpalettájának fejlesztési vezetőjévé lépett elő, most a csoport villanyautó-stratégiájának vezéreként a nagyteljesítményű elektromos modellek bevezetésén dolgozik.

A fejlesztéshez számos olyan új technológiát alkalmaztak, mint pl. a négy elektromos hajtómotor és a 800 voltos nagyfeszültségű rendszer, ami gyorsabb töltést és a jobb fékezési és gyorsítási erőt biztosít a járműveknek. A Hyundai Motor által kifejlesztett saját E-GMP platform tökéletesen alkalmas a nagyteljesítményű járművek fokozott igénybevételének elviselésére, így Biermann szerint a jövőben mindenképpen számítani lehet ilyen modellek megjelenésére is a villanyautó- illetve az üzemanyagcellás járművek palettáján.

Ami az elektromos energiát illeti, Biermann szerint a csoport nem érzi úgy, hogy szüksége volna saját termékek gyártására, különös tekintettel utalva itt a dél-koreai Sasmung SDI, SK Innovation és az LG Energy Solution akkuszövetségére. A szilárdtest-akkuk tekintetében viszont megjegyezte, hogy a Hyundai Motor már biztosította magas szintű technológiáját, így képesek lesznek egy olyan új generációs akkuval szerelt modell bemutatására, amely valóban elérhető áron lesz kapható.

A Hyundai Motor emellett Biermann szerint a jövő év második felétől a 3-as szintű önvezetésre képes járművek gyártását is tervezi. A 3-as szint már azt is lehetővé teszi, hogy a vezető bizonyos helyzetekben akár hosszabb ideig is mentesüljenek a vezetéstől, viszont egy esetleges szükséghelyzetben készen kell állniuk arra is, hogy átvegyék az irányítást. A bevezetést megelőzően a technológiát az idei év második felétől vezető nélküli taxikkal, reptéri buszokkal és teherautókkal fogják tesztelni.

A vállalat azt is tervezi, hogy a villanyautók számára Koreában számos új töltőállomást is épít. A már meglévő 8 500 darab villámtöltő és 41 ezer gyorstöltő mellé csak ebben az évben 20 helyszínen 120 ultragyors villámtöltőt kívánnak telepíteni.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre