Hírek


A MotorTrend magazin Euisun Chung urat, a Hyundai Motor Group elnök-vezérigazgatóját választotta meg az Év emberének


  • Chung elnök-vezérigazgató úr vezeti a MotorTrend magazin rangos 2023. évi Power-listáját
  • A MotorTrend kihangsúlyozta, hogy Chung úr képes „átvezetni a Hyundai Motor Group-ot egy új korszakba”
  • A MotorTrend legújabb elismerése egy olyan, dicsőséges évet zárt, amelyben a magazin a HMG számos típusát tüntette ki, a Hyundai IONIQ 5-től (a 2023. év szabadidőjárműve) kezdve a Genesis G90-ig (a 2023. év személyautója)
  • A kiadvány elismerően nyilatkozott a Csoport okos városokkal, robotokkal, illetve fejlett légi mobilitással kapcsolatos, úttörő munkájáról
  • A Csoport négy további vezetője is előkelő helyen végzett a MotorTrend 2023. évi Power-listáján

SZÖUL/FOUNTAIN VALLEY, Kalifornia, 2023. január 11. – A Hyundai Motor Group (a Csoport) elnök-vezérigazgatója, Euisun Chung úr, aki a MotorTrend magazin rangos 2023. évi Power-listájának élén végzett, a mai napon átvehette a MotorTrend Év embere díját.

A MotorTrend évről évre összeállítja Power-listáját, amelyen a globális autóipar ötven legnagyobb hatású szereplőjét rangsorolja. Az elmúlt öt év során Chung elnök-vezérigazgató úr egyre gyorsuló ütemben emelkedett mind magasabbra a rangsorban. 2018-ban a 12. helyen debütált a listán, majd 2022-ben már az ötödik volt, hogy aztán idén, a 2023-as kiadásnál az első helyen végezzen.

A MotorTrend azért választotta meg Chung urat az Év emberének, mert képes „átvezetni a Hyundai Motor Group-ot egy új korszakba.” Emellett felhívták a figyelmet a Chung úr vezetése alatt kifejlesztett járművek kivételes kvalitásaira:

„A Hyundai Motor Group kifejezetten látványos megjelenésű, kiváló minőségű, átgondolt helykihasználású, remek ár/érték arányú járműveket bocsát piacra, amelyekkel egyre nehezebben birkóznak meg a versenytársak.”

A mostani szakmai elismerés a MotorTrend által a Csoportnak adományozott díjak hosszú sorát zárja: többek között a kiadvány a 2023. év személygépkocsijának választotta meg a Genesis G90-et, míg a Hyundai IONIQ 5 a 2023. év szabadidőjárműve címet nyerte el. Korábban hasonló kitüntetésben részesült a Genesis GV70 és a Kia Telluride.

„A Hyundai, a Genesis és a Kia újra és újra felülmúlnak minden várakozást.”

írta indoklásában a MotorTrend.

A MotorTrend nem csupán a Csoport sikereiben vállalt szerepe miatt magasztalta Chung urat, hanem jövőképéről is elismerően nyilatkozott. Különösen nagyra értékelték, hogy képes „összefüggéseiben látni az egészet”, és olyan megoldásokat útjukra indítani, amelyekre hagyományosan az autóiparon kívül eső kompetenciaként szokás tekinteni.

„Elnök-vezérigazgatóként Chung úr rányomja kézjegyét a vállalat jövőjére. Pontosan érzi, hogy merre tart a világ, és merre az autóipar, és ezzel párhuzamosan szeretné jobb hellyé tenni bolygónkat. Mindez pedig együtt egy mindennél szélesebb spektrumú célkitűzést eredményez: hogy a cégcsoport az elektromos és fejlett mobilitás első számú szereplőjévé váljon.” – írta a MotorTrend. A kiadvány arra is rávilágított, hogy a Csoport úttörő szerepet játszik az okos városok tervezésében, valamint a legváltozatosabb mobilitási megoldások fejlesztésében, a robotoktól a fejlett légi mobilitásig (AAM.)

Ami Chung úr jövőképének távlatait és hatásait illeti, a MotorTrend úgy fogalmazott, hogy „ebben az értelemben méltónak bizonyul apja és nagyapja hagyatékához, amint új szintre emeli az egész Hyundai Motor Group-ot. Sem az embert, sem jövőképét, sem meghatározó erővé növekvő vállalatát nem lehet figyelmen kívül hagyni. Távlati elképzelései és vezetői kiválósága miatt szerkesztőségünk Euisun Chung urat választotta a Motortrend 2023-as Év emberének.”

A MotorTrend Power-listáján helyet kapott még Luc Donckerwolke, a Hyundai Motor Group kreatív elnök-vezérigazgatója (3); Jose Muñoz, a Hyundai Motor Company elnöke és globális ügyvezető igazgatója (10); SangYup Lee, a Hyundai globális formatervezési központjának alelnök-igazgatója (28); valamint Karim Habib (44), a Kia globális formatervezési központjának alelnök-igazgatója.

Chung úr úttörő szemléletét nem első ízben illette elismeréssel a szakma: 2022-ben az „Év jövőbe tekintő szakembere” címet nyerte el a Newsweek akkor először megszervezett World’s Greatest Auto Disrupters (a globális autóipart leginkább megrengető személyek) rendezvényén, míg 2021-ben a rangos Issigonis-kupával távozhatott az Autocar díjátadójáról.

Ez év elején, a Csoport namyangi kutatás-fejlesztési központjában szervezett újévi találkozón Chung úr kihangsúlyozta, hogy továbbra is messzemenőkig elkötelezett a Csoport sikere iránt. Ekkor a szervezet minden munkatársát arra biztatta, hogy energiáikat nem kímélve törekedjenek arra, hogy a lehető legkiválóbb termékeket és szolgáltatásokat biztosíthassák ügyfeleik számára.

„Bizalmi alapon kell hozzáfognunk a feladatok megvalósításához, a kedvező eredményeknek pedig meg kell szilárdítaniuk ezt a bizalmat. Az ügyfelek bizalma nélkül a legkiválóbb termék, a legfejlettebb technológia sem lehet tökéletes.” – hangsúlyozta Chung úr. „A minőséget mindannyian prioritásként kezeljük. A termékstratégiai tervezéstől a formatervezésig, a gyártástól az értékesítésen át az ügyfélkapcsolati munkáig minden csapatnak, minden munkatársunknak a minőségre és az ügyfelekre kell összpontosítania. Túl kell szárnyalnunk minden elvárást, hogy elnyerhessük ügyfeleink tiszteletét és hűségét.”

A 2023. évi MotorTrend Power-lista online már most elérhető, nyomtatásban pedig a MotorTrend márciusi lapszámában jelenik meg.