Hírek


A TomTom térképeket és forgalmi információkat biztosít a Hyundai Motor Group számára


A TomTom térképeket és forgalmi információkat biztosít a Hyundai Motor Group számára  • A Hyundai Motor Group (HMG) és a TomTom elmélyítik együttműködésüket: mostantól a csoport összes európai járművét alapkivitelben TomTom technológiával szerelik fel.
  • A kibővített megállapodás immár a Genesis, a Hyundai és a Kia teljes európai portfolióját lefedi
  • A HMG felhasználók számára a TomTom térképek, illetve a valós idejű forgalmi információ szolgáltatás minden eddiginél értékesebb integrált navigációs élményt kínál.
  • A TomTom ADAS térkép segít megfelelni az intelligens sebességszabályozásra (ISA) vonatkozó előírásoknak, és ezáltal még biztonságosabbá, még komfortosabbá teszi a HMG autópálya asszisztens technológiáját

Offenbach, 2022. szeptember 1. – A TomTom (TOM2), a geolokációs technológiák tapasztalt szakértője bejelentette, hogy a Hyundai Motor Group (HMG) a TomTom térképeivel és valós idejű forgalmi adataival szereli fel európai jármű-portfoliójának minden tagját. Az elkövetkező évek során a HMG által gyártott járművek millióiba építik be alapfelszerelésként ezt a technológiát.

A Genesis ügyfelei már eddig is a TomTom kiváló minőségű térképei segítségével vehették igénybe járművük fedélzeti navigációs rendszerének és 2. szintű autonóm vezetési funkcióinak szolgáltatásait; mostantól a Hyundai márkák európai vásárlói is élvezhetik ugyanezeket az előnyöket. A HMG prémium márkája, a Genesis tavaly nyáron mutatta be európai modellkínálatának tagjait, amelyeket a TomTom térképeivel és valós idejű forgalom-információs technológiájával szereltek fel.

A TomTom fejlett térképeinek felhasználásával a fejlett vezetőtámogató rendszerek (ADAS) pontosabban képesek feltérképezni az autó előtt álló útszakaszt, így az autógyártók a legteljesebb mértékben kiaknázhatják az automatizálási technológiákban rejlő lehetőségeket. A TomTom ADAS térkép részletesebb, tartalmasabb útinformációkkal látja el ezeket a rendszereket, beleértve az emelkedőkre, sávokra, ívekre és sebességkorlátozásokra vonatkozó adatokat, és ezáltal biztonságosabbá, kényelmesebbé és környezetkímélőbbé teszik az utazást. A HMG innovatív autópálya asszisztens (Highway Driving Assist, HDA) funkciója ezeknek az adatoknak a segítségével képes önállóan az aktuális sebességkorlátozáshoz igazítani a jármű sebességét, illetve automatikusan lelassítva és kanyarodva biztonságosan végighaladni az autópályák fel- és lehajtóin, illetve az útkanyarulatokon. A TomTom térképadatok rendkívül pontos, igazolt információkat tartalmaznak az Európa teljes területén hatályos összes sebesség-korlátozás típusára vonatkozóan, így hatékonyan segítik a 2022. júliusában hatályba lépett, intelligens sebességszabályozásra (ISA) vonatkozó előírások betartását.

“Alig várjuk, hogy a Hyundai márka összes európai ügyfele élvezhesse a TomTom kategóriaelső geolokációs technológiája által biztosított kényelmet és biztonságot." - mondta Haeyoung Kwon, a HMG alelnöke, a konszern infotainment fejlesztési csoportjának vezető. “A TomTom által biztosított, rendkívüli pontosságú térképadatok még tökéletesebbé teszik autópálya asszisztens technológiánkat, a valós idejű forgalmi információk pedig a navigációs szolgáltatások optimalizálásában, a várható érkezési idő pontosításában lesznek segítségünkre.”

“Nagy örömünkre szolgál, hogy a cégcsoporttal fennálló együttműködésünket kiterjesztve a Hyundai Motor Group összes európai gépkocsiját a TomTom technológiájával szerelhetjük fel." - mondta Antoine Saucier, a TomTom Automotive ügyvezető igazgatója. “A Hyundai Motor Group az autóipar egyik leginnovatívabb, leginkább előre tekintő szereplője. Alig várjuk, hogy a következő évtizedben is folytathassuk együttműködésünket, és együtt olyan úttörő megoldásokat dolgozzunk ki, amelyek biztonságos, élvezetes és környezetbarát módon valósítják meg a mozgás szabadságát.”