Hírek


A Hyundai STARIA buszlimuzin elnyerte a „Red Dot Award Best of the Best” díját


  • A Hyundai egyterű-modellcsaládja, a STARIA a 2022. évi Red Dot Award termékdizájn kategóriájában nyerte el a „Best of the Best” kitüntetést
  • A STARIA előzmények nélküli formavilágával és innovációival vadonatúj élmény- és értékajánlatot testesít meg a márka globális ügyfelei számára


A Hyundai STARIA buszlimuzin elnyerte a „Red Dot Award Best of the Best” díját


SZÖUL, 2022. március 29. – A Hyundai Motor Company a mai napon bejelentette, hogy STARIA egyterű modellje a 2022. évi Red Dot Award termékdizájn kategóriájában elnyerte a 'Best of the Best' (azaz ’a legjobbak legjobbja’) díjat. Ebben az elismerésben a kifejezetten úttörő jelentőségű formavilággal bíró termékeket részesítik; a 'Best of the Best' díj a Red Dot Award legmagasabb szintű elismerése. A STARIA a gépkocsik és motorkerékpárok alkategóriában részesült ebben a megtiszteltetésben, ismét igazolva a Hyundai termékdizájnjának nemzetközi versenyképességét.

A Hyundai STARIA buszlimuzin elnyerte a „Red Dot Award Best of the Best” díját

„A STARIA a Hyundai új egyterű modellcsaládja, amelyet a ’belülről kifelé’ haladó formai filozófia elvét követve terveztünk meg, és amely vadonatúj korszakot nyit a mobilitás történetében.„ – nyilatkozta SangYup Lee alelnök úr, a Hyundai globális formatervezési központjának igazgatója. „Formatervezőink valódi szenvedéllyel láttak hozzá a modell megalkotásához, hogy világszínvonalú modellezőinkkel és mérnökeinkkel szorosan együttműködve valóra váltsák álmukat.„

A Hyundai STARIA buszlimuzin elnyerte a „Red Dot Award Best of the Best” díját

A STARIA lenyűgözően futurisztikus, titokzatos formaterve leginkább egy űrhajóra emlékeztet. A modell karakterét az orrtól a farig húzódó, egyetlen lendületes vonal határozza meg: ezt az a fényív ihlette, amely napfelkeltekor a Föld horizontját beragyogja, ha az űrből pillantunk vissza bolygónkra.

A tengerjáró luxushajók által ihletett, prémium megjelenésű belső tér olyan, különleges hangulatot áraszt, amely kiemelkedő praktikus vezetői és különösen kényelmes utaskörnyezetet teremt. A mélyre húzott övvonal és a panoráma oldalablakok jobb körkörös kilátást kínálnak, és a szabadság érzését nyújtják. Ez a kiváló térérzet — amelyet a tradicionális koreai ‘hanok’ építészeti stílus ihletett — azt a benyomást kelti az utasokban, mintha a külvilág az utastér meghosszabbítása volna.

A Hyundai STARIA buszlimuzin elnyerte a „Red Dot Award Best of the Best” díját

A tavalyi évben bevezetett STARIA megjelenése óta számos formatervezési és innovációs elismerésben részesült. A STARIA díjat nyert a 2021-es GOOD DESIGN Awards közlekedési kategóriájában, majd kitüntették a németországi auto motor und sport magazin "Best Cars 2022" olvasói szavazásán.

A németországi Design Zentrum Nordrhein Westfalen által szervezett Red Dot Award a világ egyik legnagyobb jelentőségű formatervezési versenye. A pályázatokat három kategóriában – termékdizájn, márka és kommunikációs dizájn, valamint dizájnkoncepció – bírálják el, ami lehetővé teszi, hogy a zsűri a lehető legpontosabban értékelhesse a formatervezés világában érvényesülő sokszínűséget. A Red Dot Award termékdizájn kategóriájában az adott év leginkább esztétikus, funkcionális, ötletes és innovatív, piaci bevezetésre szánt új termékei versenyeznek. A Red Dot Awardra vonatkozó további információkért keresse fel a https://www.red-dot.org/ oldalt.